20171117_152935_resized%5B8778%5D.jpg

Aamuöinen heräily alkaa jo harmittamaan. Kuvittelin eilisen päiväni olleen superhyvin valvotun. Niin uupunut olin sänkyyn kaatuessani, että uskalsin haaveilla aamuun asti nukutusta yöstä. Vaan enpä nukkunut! Kolmelta olin jo hereillä. Keräsin peittoni, tyynyni ja kirjani. Siirryin sohvalle lukemaan. Mikäs siinä. Mielenkiintoisia hetkiä yön hiljaisuudessa.

Sadepäivänä oli vetämätön olo. Iltapäivä oli pitkällä ennen kuin menin pihalle leikkaamaan havuja. Viikko sitten kaadetun kuusen oksista riittää askarreltavaa. Koristelin varsin yksinkertaisen kranssin ulko-oveen. Se on niin simppeli, etten edes kuvaa viitsinyt ottaa.

20171117_214603_resized%5B8779%5D.jpg

Illaksi jäin yksin. Nautin äänettömyydestä. En avaa edes radiota, televisiosta nyt puhumattakaan. Sytytin takkaan tulen. Kaadoin lasiin tilkan likööriä. Aloin virkkaamaan pientä verkkokassia hedelmille. Otan sen kauppareissuille mukaan. Pikkuhiljaa olen kypsytellyt ajatusta mahdollisimman muovittomasta elämästä. Kaikessa missä vain voin, yritän valita jonkun muun vaihtoehdon muovin tilalle. Onneksi moni muukin on havahtunut samaan. Jospa joukko kasvaisi.

Rauhallista viikonloppua sinullekin!