20171124_125314_resized%5B8908%5D.jpg

Tänään oli vuorossa metsäulkoilua. Kumisaappaat jalkaan ja lähdimme metsäpolkuja tallaamaan.

20171124_131113_resized%5B8907%5D.jpg

Ensimmäisten suppisten kohdalla tuumin, että ei enää, meillä on sieniä jo ihan riittävästi. Seuraavien mättäiden kohdalla olin tyytyväinen, että muovikassi oli sittenkin mukana. Koskaan kun ei voi tietää, mitä metsästä löytää.

20171124_132659-1_resized%5B8905%5D.jpg

Ihana aurinko kurkisti puiden takaa. Niin ovat päivät erilaisia. Eilisestä lumimyrskystä ei juuri jälkiä näy.

20171124_133557_resized%5B8904%5D.jpg

Eihän tätäkään uskoisi marraskuun lopun viheriöksi.

20171124_182244_resized%5B8910%5D.jpg

Metsäretken saldona tuli sen verran suppiksia, että sain leivottua mehevän piirakan. Se olikin päivällisemme, jonka lisukkeena söimme hedelmiä.

20171124_184531_resized%5B8911%5D.jpg

Jälkiruokana maistui kotijuusto omenahillolla höystettynä. Ensimmäinen kokeiluni tällä saralla ja nyt voin kehua onnistumisella. Juusto oli syötävän hyvää :)

Ohjeen löysin Tinskun keittiössä -blogista (löytyy linkkilistaltani)

3 l täysmaitoa
1 l kirnupiimää
3 kananmunaa
1 tl suolaa

Maito keitetään liki kiehuvaksi. Kattila nostetaan pois levyltä. Kananmunat vatkataan piimään. Vatkattu seos sekoitetaan varovasti maitoon. Kuumennetaan uudelleen, mutta ei kiehauteta.
Reikäkauhalla nostellaan juustoaines siivilään. Heran voi ottaa talteen ja pakastaa myöhempää käyttöä varten esim. leipätaikinaan.
Kaada juustoaines kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Vuoraa siivilä harsokankaalla ja kaada juusto siihen. Laita päälle kevyt paino ja anna juuston olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Laita juusto uunivuokaan tai pellille ja voitele kananmunan keltuaisella. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.  

Illalla tein leipätaikinan kauraleipäohjeella, mutta veden sijasta lämmitin heranestettä pohjaksi. Ei ollut huono leipä tämäkään. Maistui vallan mainiolle iltateen seurana. 

Ja jos vielä luettelen tekemisiäni, niin keitinpä lisää aronia-karpaloglögiäkin. Kaikki aiemmin keitetyt oli jo jaettu ja juotu. Uusi satsi odottaa kattilassa pullottamista. Jospa tästä siirrynkin takaisin lieden ääreen.

Mukavaa viikonloppua sinullekin!