20171222_230042_resized%5B9393%5D.jpg

Verkkaisesti touhuilen, mutta kuitenkin koko ajan jotain aikaan saaden. Valmistin ensimmäistä kertaa ihan itse sinappisilakoita. Ne ovat vielä tekeytymässä. Kotijuusto pääsee aamulla uuniin. Myös pataleipä odottaa huomista paistoa ja pakastimessa viilenee ensikertalaisen mariannejäädykkeet.

Muun touhuilun lomassa syntyy hissuksiin paketteja kierrätysmateriaaleista. Olen jo vuosia sitten luopunut lahjapaperin ostamisesta. Pidän sitä turhakkeena. Se menee melkein kuin suoraan kaupasta roskikseen. Sitä ei voi käyttää edes tulipesien sytykkeenä. Mieluummin kääräisen lahjat vaikka sanomalehteen. Nyt olen käyttänyt somisteena kasvihuonemyymälästä kukkapaketin mukana kotiin kulkeutunutta punaista kreppipaperia. Otin muutkin kukkapakettien paperit talteen ja käytin uudelleen. Esim. oikealla ylhäällä Merry Christmas -paperi on kukkakaupasta. Oikean yläkulman toinen paketti on saanut somisteen ylijäämätapetista ja teksti on leikattu kukkapaketista. Narut ovat askartelutarvikkeitani, puuvilla- ja juuttinarua.

Enää kaksi yötä jouluun ja vain yksi yö siihen, jolloin perhe on pitkästä aikaa kokonaisena koossa. Kyllä vain, joulu saa ihmeitä aikaan.