Eilen taisi olla talven pakkasennätys. Mittari näytti aamutuimaan -20. Kauan sitä iloa tai kauhua ei riittänyt. Nyt ollaan jo kahden asteen verran plussan puolella. Yöllä sataneet lumet kolisevat ryminällä katolta pihaan. Jaa-a, piha saattaakin olla mielenkiintoinen, kun aamulla pilatestunnille lähden. 

20180124_131053_resized%5B9794%5D.jpg

Eilen kävin sopimassa kangaspuiden "vuokraamisesta". Tänään aloitin kutomisen. Ostin harmaata trikookudetta ja revin valkoiseksi raidaksi rikkimenneen lakanan. Tästä on tulossa mökkisaunan pukuhuoneen sohvalle istuinsuojat. Olen suunnitellut laittavani niitä kaksi rinnakkain ja toivon, että sohvan ilme siistiytyy. 

20180124_141227_resized%5B9793%5D.jpg

Vuosi sitten kudoin kangaspuilla ensimmäisen kerran. Tänään kun aloitin, tuntui kuin olisin taas ekakertainen. Pikkuhiljaa, haparoiden homma lähti sujumaan. Kolmen tunnin jälkeen oli pieni pätkä valmiina. Tuosta on huomenna hyvä jatkaa.

Lunta oli tosiaan yöllä tullut ainakin kymmenen senttiä ja päivän aikana satoi lisää. Aamulla en ehtinyt lunta kolaamaan, koska halusin mennä salille ennen kutomista. Uskoin, että ehdin lumitöihin ennen illaksi sovittua entisten työkavereiden tapaamista. Kyllä kiirettä piti. Sen reilun kymmenen minuutin aikana, jonka kolan kanssa juoksin, tuli yksi puhelukin. Lumitöistä jäi valtaosa huomiseksi. Hmm, aikaa on vasta illalla ja vesisadetta luvassa. Minkähänlainen mössö minua odottaa.

Voi että oli kiva tavata entisiä kollegoita. Silloin aikanaan, noin puolitoista vuotta sitten, kun olin jäänyt pois töistä, tapailin silloin tällöin vain yhtä, jo eläkkeelle jäänyttä, läheisintä työkaveriani. Satunnaisesti seuraamme liittyi kolmas ja tänään meitä olikin jo neljä. Viides on ilmoittanut halukkuutensa osallistua seuraavaan tapaamiseen. Oikeasti tuntuu mahtavalta nähdä näitä aikanaan hyvinkin positiivisella tavalla työelämääni vaikuttaneita ihania ihmisiä. Olihan meillä sentään 21 yhteistä vuotta, joista ainakin 10 ensimmäistä olivat ihan siedettäviä. 

Työttömän arki on muuttumassa kovin hektiseksi. On englannin aktivointia, on kuntojumppaa, pilatesta, kuntosalia ja kutomista. Ja eilen sen keksin, että olisipa kiva mennä tanssitunneillekin. Ystäväni LT suositteli sunnuntaitanssia, semmoista soolojuttua, ei mitää parihyppelyä. Kuinkahan on, oppisiko vanha ja riittäisikö aika?