20180429_101753-1_resized%5B11597%5D.jpg

Aamukahvin aikaan sain ulkoilukutsun. Seura olikin mitä mainiointa. Koko pakkaus täynnä tarmokkaan uteliasta elämäniloa.

20180429_105849-1-1-1%5B11599%5D.jpg

Ei ole merkitystä koiran koolla. Samanlaiset ovat otteet ja rieputukset tällä pikkuisella kuin aikanaan omallani, aika paljon isommalla.

20180429_110218-1_resized%5B11600%5D.jpg

Nyt kun pitäisi muistaa tämän, keväällä kovin kauniin kasvin nimi, niin eihän se mieleen juolahda. Näitä heleän vihreitä töyhtöjä putkahtelee sulostuttamaan tienpientareita. Myöhemmin kesällä saattavat olla isokin riesa levitellessään valtavia lehtiään.

20180429_144339%5B11601%5D.jpg

Ulkoilun jälkeen valmistin orgaanista pyykinpesuainetta:
75  g raastettua marseille-saippuaa
lasillinen soodaa
1½ litraa keitettyä vettä

Liotin saippuan ja soodan keitettyyn veteen. Hissuksiin pitää vettä lisätä, ettei sooda kuohahda yli. Lopuksi lisäsin 20 tippaa eteeristä öljyä. Käden ulottuvilla sattui olemaan ylang ylang -tuoksu. Sitä siis tällä kertaa.

Laitoin myös hennavärin tekeytymään iltaa varten. Kokeilen nyt itselleni uutta värisävyä kastanja punaruskea. Sekoitin jauheen kahviin ja ennen värin päähän laittoa lisäsin vielä raa'an kananmunan väriaineen joukkoon. Tuli tosi helposti levitettävä seos, semmoinen löysähkön jogurtin oloinen.

20180429_200135_resized%5B11602%5D.jpg

Sillä aikaa, kun väri on päässä, ehtii tekemään monenlaista. Tein näinkin vaativaa ruokaa kuin hauki-mustatorvisieni-savustettu possunkylki -pihvejä. Resepti syntyi taikinaa tehdessä. Se meni suurin piirtein näin:

iso haukifile jauhettuna
kourallinen kuivattuja torvisieniä liotettuna
palanen savustettua possunkylkeä
ranskalainen sipulikeittopussi
purkki kermaviiliä
reilusti tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
kananmuna

Semmoista ekoelämää tänään. Kuulin tässä jokunen aika sitten muuttuneeni vanhemmiten ekohippimäiseen suuntaan. Olen siitä suorastaan ylpeä :)